Ένα πρωτοποριακό πολυ-λειτουργικό σκάφος στρατιωτικών προδιαγραφών

H Barracuda, είναι σε εξέλιξη κατασκευής ενός νέου φουσκωτού σκάφους ολικού μήκους 13 μέτρων, με απεριόριστες λειτουργικές ικανότητες, κατασκευασμένο από βινυλεστέρα.

Στη γάστρα υπάρχουν επιπρόσθετοι αεροθάλαμοι διαφορετικών διαμέτρων (για καλύτερη αερο υδροδυναμική) που σε συνεργασία με τα στεγανά διαμερίσματα της γάστρας τα οποία είναι παραγεμισμένα με διογκωμένη πολυεστερίνη (ελαφρύ υλικό που δεν απορροφά καθόλου υγρασία) το καθιστούν σκάφος παντός καιρού, κατηγορίας Α, 10 μποφορ.

Για την προώθησή του φροντίζουν δυο εξωλέμβιοι 4χρονοι κινητήρες 627 ίπποι ο κάθε ένας, που και αυτοί με τη σειρά τους βοηθούν στην επιπλέον πλευστότητα.

Στην πλώρη και στην πρύμνη θα φέρει εκτοξευτήρες νερού (jet thruster) και με τη χρήση χειριστηρίου (joystick) θα μπορεί να κινείται πλάγια και να εκτελεί στροφή 360 μοιρών.

Κάτω από το κατάστρωμα υπάρχει καμπίνα με δυο κρεβάτια καθώς και τουαλέτα ναυτικού τύπου.

Οι περισσότεροι από τους επιβάτες θα μπορούν να φιλοξενηθούν μέσα στο σκάφος, ενώ θα υπάρχουν καθίσματα αεροπορικού τύπου τα οποία θα απορροφούν τους κραδασμούς και εξυπηρετούν, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη αλλά και τους υπόλοιπους επιβάτες ανάλογα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.

Το ύψος της υπερκατασκευής εξωτερικά είναι χαμηλό (χαμηλό κέντρο βάρους) ενώ εσωτερικά έχει ύψος 2,10 μέτρα εκμεταλλευόμενο το βαθύ V της γάστρας.

Πλεονεκτήματα

  • Σύστημα μη μετατόπισης φορτίου καυσίμων
  • Χαμηλό κόστος συντήρησης
  • Συνεχόμενη ταχύτητα 22 κόμβων σε κατάσταση θαλάσσης 8 μποφορ με τελική ταχύτητα 50 κόμβων.
  • Ρεζερβουάρ με αντιεκρηκτικό μηχανισμό