Μ/Υ KWIKUMAT

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Προς κάθε ενδιαφερόμενο:

Αγαπητοί Κοι & Κες ,

Ονομάζομαι ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ και είμαι Πλοίαρχος της υπό ΠΑΝΑΜΑ σημαία, Ιδιωτικής Θ/Γ KWIKUMAT, 58 μέτρων, GRT 1056.

Η εν λόγω Θαλαμηγός εκτελεί πλόες στον Ελλαδικό χώρο καθώς και την Μεσόγειο (Ανατολική – Δυτική) κατά τους μήνες Ιούνιο / Ιούλιο / Αύγουστο και στους Κανάριους Νήσους, Καραϊβική Θάλασσα, Μπαχάμες και Αμερική (Florida) τους μήνες Ιανουάριο / Φεβρουάριο / Μάρτιο / Απρίλιο / Μάϊο .

Ο Ελλιμενισμός του σκάφος κατά τη περίοδο που βρίσκεται στην Ελλάδα γίνεται στην Μαρίνα του Φλοίσβου, προβλήτα Α.

Τη περίοδο που η Θαλαμηγός βρίσκεται στην Ελλάδα γίνονται όλες οι εργασίες συντήρησης και επιθεώρησης της καθώς και όλων των βοηθητικών σκαφών (Tenders).

Έτσι λοιπόν κατόπιν εκτενούς έρευνας και πολλών θετικών συστάσεων από συναδέλφους Πλοιάρχους και ανθρώπους που εμπλέκονται στο χώρο του Yachting επικοινώνησα με την ελληνική κατασκευαστική εταιρεία φουσκωτών σκαφών Barracuda για να αντικαταστήσω και επισκευάσω μέρος των αεροθαλάμων ενός βοηθητικού σκάφους Nautica Rib 24CAT τύπου Catamaran.

Η άμεση ανταπόκριση τους , η εξαιρετική ποιότητα και ανθεκτικότητα των υλικών που χρησιμοποιούν και η συνέπεια που επέδειξαν στους χρόνους παράδοσης καθώς και συνολικά οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους , με έκαναν να επικοινωνήσω εκ νέου μαζί τους μετά από μερικές εβδομάδες για την ανάθεση της κατασκευής τριών (3) προστατευτικών μπαλονιών (Fenders) υψηλής αντοχής.

Η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα στο νέο αίτημα μου και σε 2 εβδομάδες από την ημέρα της παραγγελίας μου παραδόθηκαν τα προστατευτικά μπαλόνια στις διαστάσεις που είχα ζητήσει, κατασκευασμένα από υλικά (ύφασμα, βαλβίδες, σχοινί) των καλύτερων προδιαγραφών που η εταιρεία χρησιμοποιεί για τα σκάφη της.

Για τα εν λόγω προστατευτικά μπαλόνια (Fenders) θέλω να επισημάνω τα εξής:

  • Kάθε χειμώνα που δια πλέουμε την Μεσόγειο, τον Ατλαντικό Ωκεανό μέχρι την Καραϊβική Θάλασσα, την Αμερική αλλά και την παραμονή μας στις Μπαχάμες σε πολλά λιμάνια όπου πλαγιοδετούμε και λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν υπάρχει συχνά φαινόμενο έντονης αποθαλασσίας σε συνδυασμό με ισχυρούς πλευρικούς ανέμους που έχει ως αποτέλεσμα να ασκούνται μεγάλες πιέσεις στα προστατευτικά μπαλόνια που αναλαμβάνουν να προστατέψουν τη Θαλαμηγό από πιθανό χτύπημα στο κρηπίδωμα.
  • Τα προστατευτικά μπαλόνια (Fenders) της εταιρίας Barracuda με την εξαιρετική αντοχή τους μας προσέφεραν την καλύτερη προστασία και για μεγάλο χρονικό διάστημα όπου απαιτείτο σε σχέση με άλλα πρόσφατα αγορασμένα του ιδίου μεγέθους που είχα προμηθευτεί από το εξωτερικό.
  • Παραθέτω φωτογραφίες και παραμένω στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μου: Email: [email protected] ή Mob: +306951689375.

Μ/Υ KWIKUMAT

ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ

Το 900 Barracuda Satellite, είναι ένα από τα πολλά 9μετρα φουσκωτά σκάφη παγκοσμίως, που δεν φοβάται να απογειωθεί από το νερό, αλλά επίσης και ένα από τα λίγα 9μετρα σε όλο τον κόσμο που απολαμβάνεις την προσγείωση στο νερό όταν κάθεσαι (δεν εννοώ στο σαλόνι του σπιτιού μας…).  Με αυτό το σκάφος έχω ζήσει την πιο απίστευτη εμπειρία, ενώ ήμουν καθισμένος στο πίσω μέρος του σκάφους, με 35 κόμβους ταχύτητα και 2,5 μέτρα κύμα, (σφιγμένος στην αρχή αλλά μετά χαλαρός) απολαμβάνοντας το πέταγμα του σκάφους πάνω στη θάλασσα, ακούγοντας την έλικα να αναδύεται από το νερό, αλλά χωρίς να νιώθω την παραμικρή δόνηση… Απλά απίστευτο… Μπράβο BARRACUDA!

Πέτρος Μουσουράκης

 Το 2016 αγόρασα ένα μεταχειρισμένο Barracuda σε εξαιρετική κατάσταση από τον ίδιο τον κατασκευαστή.

Εκτός από την αξιόπιστη συνεργασία με την εταιρεία, η οποία εγγυήθηκε για την εξαιρετική κατάσταση του σκάφους – ένα γεγονός το οποίο επιβεβαιώθηκε μετά – εντυπωσιάστηκα από την ξεχωριστή ποιότητα της γάστρας του, η οποία αν και μετρούσε 20 χρόνια ζωής δεν είχε παρουσιάσει ρωγμές.

Επίσης, διαπίστωσα ότι οι αεροθάλαμοι διατηρούσαν τη γυαλάδα τους και την ελαστικότητά τους όπως και τα ηλεκτρικά του σκάφους ήταν ακόμη σε πολύ καλή κατάσταση.

Gerhard Axmann – Germany

Λένε ότι το σκάφος σου δίνει δύο μεγάλες χαρές, τη μια όταν το αγοράζεις και την άλλη όταν το πουλάς. Αν αυτό ισχύει, τότε η Μπουμπού εμένα μου χρωστάει τη δεύτερη και μάλιστα διπλή. Κι αυτό γιατί όταν την αποχωρίστηκα όχι χαρά δεν ένιωσα, αλλά μεγάλη λύπη. Περιμένω, όμως, τη στιγμή που θα ξανάρθει στη ζωή μου, γιατί μέχρι τώρα δεν την πρόδωσα, όπως κι αυτή δεν πρόδωσε ποτέ τη στενή σχέση που είχαμε. Εκείνη, εγώ και το Αρχιπέλαγος.

Μπάμπης Κωνσταντάτος

Το καλοκαίρι του 2007 αποφασίζω και αγοράζω το Satellite 900 με το όνομα ΟΝΕΙΡΟ. Και γιατί επέλεξα αυτό το όνομα; Γιατί το όνειρο που είχα από παιδί, ολοκληρώθηκε με την αγορά αυτού του σκάφους.

Γύρω στις 20 Ιουλίου του ίδιου χρόνου, αγοράζω αεροπορικά εισιτήρια Λάρνακα – Αθήνα για όλη μου την οικογένεια (εμένα της γυναίκας μου και των δύο μου 16 χρόνων διδύμων παιδιών μου) χωρἰς επιστροφή. Παραλαμβάνουμε το σκάφος στη Μαρίνα του Αλίμου και ξεκινάμε το ονειρεμένο ταξίδι του γυρισμού μας στη Κύπρο. Άλιμος – Πόρος – Ύδρα – Μήλος – Φολέγανδρος – Ίος – Σαντορίνη – Αστυπάλαια – Νίσυρος – Σύμη – Ρόδος – Καστελόριζο – Πάφος.

Αν για το 7-μέτρο έχω αναφέρει τόσα πράγματα στο παρελθόν, για το 9-μέτρο έχω να μιλώ μέχρι κι εγώ δεν ξέρω πόσες ώρες. Όλες οι αρετές που χρησιμοποίησε ο κατασκευαστής στο 7 μέτρο τις χρησιμοποιεί με μεγαλύτερη μαεστρία στο 9 μέτρο. Όλη η γάστρα είναι δεμένη με τον ίδιο μαστορικό τρόπο και μάλιστα με κέβλαρ. Ότι και να κτυπήσει στη γάστρα ανοίγει στα δυο. Οι χώροι του σκάφους είναι απίστευτοι. Η αυτονομία με 800 λίτρα ενσωματωμένο ρεζερβουάρ βενζίνας, σου ανοίγει κάθε ορίζοντα. Με 5 μποφόρ Κύπρο-Καστελόριζο χρειαστήκαμε 6 ώρες. Και με μπουνάτσα Καστελόριζο-Κύπρος 4 ώρες και να κοιμούνται από πίσω τα 16 χρόνα παιδιά μας…Αυτο το σκάφος δεν φοβάται τίποτε…

Πέτρος Βράχας, Λευκωσία

Τώρα, εδω και τέσσερα χρόνια, εχω το εξάμετρο, με την 150 Yamaha. Το ‘στήσιμο’ του ειναι ναυτικο, είμαι ερωτευμένος μαζι του, ειναι αναπόσπαστο κομμάτι των καλοκαιρινών διακοπών ολης της οικογένειας, και κατ’ επέκταση ολο τον χρόνο για καθε είδους ψαρέματα. Το σκάφος ειναι φοβερά αξιόπιστο. Είναι ενα σκάφος ‘παντός καιρού’, που δεν θα ασχοληθείς με αυτό ποτε, μα ποτε, με μικρά ή μεγάλα προβλήματα. Και στην θάλασσα εμένα προσωπικά, όταν το ταξιδεύω με καλό ή κακό καιρό, πάντα, μου δίνει την αίσθηση της ασφάλειας.

Μάριος Σορωτός, Πειραιάς